Menu

Nieuwsbrief

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief, zodat u op de hoogte blijft van onze activiteiten.  • IVC
  • IVC
  • IVC
  • IVC
  • IVC
  • IVC

Volgende activiteiten

Volledige kalender »

Verbindende communicatie

20-21 oktober 2017

Verbindende Communicatie of ‘Geweldloze Communicatie’, ontwikkeld door M. Rosenberg is een relatief eenvoudige methodiek die ons kan helpen om relaties op te bouwen en te onderhouden vanuit wederzijds respect. De aandacht in deze communicatie is gericht op het nemen van de volle verantwoordelijkheid voor wat je zegt en met aandacht voor de gevoelens en behoeften van jezelf en de ander.

Meer details »

Inleiding tot Levinas: Een filosofie voor hulpverleners

20-21-22 oktober 2017

Levinas, de diepzinnigste denker van de 20ste eeuw, zette de Westerse wijsbegeerte op zijn kop door het gebruikelijke uitgangspunt van de filosofen ‘het ik’ te verlaten en om te keren in ‘de ander’. De wijsgerige, humane en praktische vruchtbaarheid van deze omkering wordt nog steeds te weinig ingezien. En dat wellicht juist omdat onze oren nog niet gewend zijn dit revolutionaire denken te beluisteren.

Meer details »

Gestalttherapiegroep driedaagse

27-28-29 oktober 2017

Leven betekent constant veranderen en aanpassen aan nieuwe situaties. Dat vraagt flexibiliteit en creativiteit, eigenschappen die we niet altijd even vlot kunnen aanboren.

Meer details »

Nieuw: Mastersclasses voor therapeuten

Nascholingstraject voor therapeuten

Emmaüs

De deelnemers zijn vooral lovend over de praktijkgerichte oefeningen, de waardevolle feedback door de trainers en de bruikbare theoretische inzichten.

Ilse Janssens
coördinator HR
Emmaüs