title lines
opleiding

Ervaringsgroep Psychodrama

Psychodrama is een therapievorm waar we ‘hier en nu’ situaties, herinneringen, innerlijke beelden, spanningen, conflicten, verlangens, dromen,… gaan uitzetten in de ruimte en op een andere manier gaan verkennen. Op een veilige manier gaan we oefenen, doorleven en in plaats van ‘te praten over’, ‘gaan voelen in’.

 

In de ervaringsgroep maak je kennis met een ruim aanbod van actie- en psychodramatechnieken die je kan toepassen in je eigen praktijk. Deze zijn zowel bruikbaar binnen individuele als groepstherapie, bij jongeren en bij volwassenen. Naast het omvangrijk praktijkgedeelte met “ervarend leren” illustreren we tevens de heldere link met de ondersteunende theorie die ook via de aangeleverde literatuur wordt meegegeven.

 

Deze 5-daagse ervaringsgroep richt zich tot een breed publiek van geïnteresseerden: psychotherapeuten, paramedici, maatschappelijk werkers, psychologen, (ortho)pedagogen, psychiaters, … - al dan niet werkzaam in de hulpverleningssector - die zich willen toeleggen om psychodrama te implementeren in hun werking.

Moira is:
European Certificate of Psychotherapy (ECP, 2007, ABP-BVP, Wenen). Oprichter, trainer, supervisor en psychotherapeut binnen het Centrum voor Psychodrama en Psychotherapie www.psychodrama.be. Coördinator, Docent, Supervisor School of Experiential-Dialectical Psychodrama www.opleiding-psychotherapie.be. Certified Practitioner/Director Psychodrama, Stichting Nederlands Belgisch Examenstatuut Psychodrama, Sociometrie, Groepspsychotherapie, Sociodrama en Roltraining (NBES, 2002, Utrecht).

Bart is:
Ergotherapeut, Trainer binnen het Centrum voor Psychodrama en Psychotherapie www.psychodrama.be. Psychotherapeut, gezins- en systeemtherapeut binnen CAW Oostvlaanderen (sinds 1998).Trainer voor RADAR/Crosslink (sinds 2018).