« Terug naar overzicht

Het hart van coaching - Wie ben ik als gestaltcoach?

Fundamenten voor coachen vanuit de gestaltvisie.

Modules

Jij wil aan de slag met coaching, of je wil een betere coach worden?  “Het hart van coaching” geeft je de nodige bagage om vanuit de gestaltvisie aan de slag te gaan.

Hoe krijg je zicht op de vraag achter de vraag naar coaching? Hoe ga je om met weerstand? Hoe hanteer je de patronen van de gecoachte en van de coach? Hoe kan je de relatie tussen coach en coachee als hefboom tot verandering gebruiken? Hoe kan je de coachee aanzetten tot actie?

Alle aspecten van coaching worden belicht en ingeoefend in “Het hart van coaching”. Wij coachen jou. En jij kan er als coach meteen mee aan de slag.

Wat is de gestaltvisie?

We benaderen de verschillende aspecten van het coachen vanuit de specifieke gestaltvisie. Vanuit deze visie zien we coaching als een proces. De vragen en doelstellingen van de coachee worden met zijn persoon verbonden. De belangrijkste instrumenten om tot verandering te komen zijn jijzelf als coach en de relatie tussen jou en de coachee. De gestaltvisie levert je specifieke vaardigheden en mogelijkheden om op een dieper niveau te werken. Fundamentele zingevingsvragen en moeilijke levensthema’s worden zo makkelijker bespreekbaar.

Dit leidt tot een duurzame verandering bij de coachee. Deze aanpak maakt van de coaching een vernieuwende en verrijkende ervaring, zowel voor de coach als voor de coachee. Een ervaring die je op heel wat plekken en in verschillende situaties kan toepassen.

Wie ben jij?

Deze modules zijn geschikt voor interne en externe coaches, consultants, HRM-managers, begeleiders, opleiders, leraren en projectleiders. Kortom: iedereen die wil starten met coaching of zich wil verdiepen in de gestaltbenadering van coaching.

Wie zijn wij?

IVC geeft training en opleiding aan individuen, groepen en organisaties. Wij werken in ons aanbod vanuit de gestaltvisie. Onze begeleiders hebben jaren ervaring en gaven deze al door aan Colruyt, Provincie Vlaams-Brabant, Emmaüs, ...

Wat bieden wij?

De kracht van deze opleiding:

  • korte en intensieve opleiding
  • meteen toepasbaar
  • diepgang op persoonlijk niveau
  • ervaringsgericht en relationeel
  • oefenen met reële cases

Hoe werken wij?

Deze modules geven je een theoretisch kader. Maar je oefent ook meteen je vaardigheden, je gaat meteen aan de slag met oefeningen die je als coach kan gebruiken bij je eigen cases. Je krijgt feedback van je collega’s en er is ook ruimte en tijd voor zelfreflectie.

Praktisch

  • De modules vormen samen één geheel.

Modules