Bo Vandenbulcke

Bo Vandenbulcke

Bo werkt als klinisch psycholoog in het Universitair Ziekenhuis en is daar verbonden aan het zorgcentrum na Seksueel Geweld. Doorheen verschillende ervaringen met psychisch trauma, koos Bo om te werken via Eye Movement Desensitisation Reprocessing Therapy (EMDR). Ze heeft het postgraduaat Psychoanalytische psychotherapie te KU Leuven vervolledigd en is Doctor in de psychologie met het proefschrift rond teamdynamieken op de Intensieve Zorgen.

Vanuit een psychodynamische therapeutische houding, stelt ze concepten zoals gelijkzwevende aandacht en het werken via dromen als basiswerkvormen tijdens de gesprekstherapie. Bo heeft een bijzondere fascinatie voor de samenhang tussen geest en lichaam, en bekijkt samen met de cliënt ook steeds welke taal het lichaam zou kunnen spreken.

Samen met Mamiaba startte ze de groepspraktijk Saam te Gent op, om via een toegankelijk therapeutisch aanbod via verschillende perspectieven op het individu en zijn context naar voor te kunnen brengen. Ze kiezen er ook voor om samen met creatief therapeuten, dramatherapeuten, muziektherapeuten, fysiotherapeuten, en artsen een meerstemmig team te vormen.