Johan Bulckaert

Johan Bulckaert

Johan Bulckaert is Gestaltpractioner in organisations en verzorgt als freelancer voor het IVC trainingen voor leidinggevenden over het begeleiden van teamprocessen en het coachen van personeel. Vanuit zijn Waalse achtergrond werkt hij geregeld met franstalige groepen voor het IVC.

Als basisopleiding is Johan sociaal verpleegkundige. Hij volgde zijn gestalttherapie-opleiding bij het IVC. Verder volgde hij een relaxatieopleiding tot sofroloog, een opleiding  psychodrama en interactiedrama bij Mich de Baere, de bejegeningscyclus bij de relatiestudio te Gent, de EMDR-opleiding rond werken met trauma’s en de CapeCod –bijscholing omtrent het werken met koppels en gezinnen.  Johan  is zeer vertrouwd met emotioneel lichaamswerk. Hij heeft 11 jaar ervaring in het ervaringsgericht vormingswerk met maatschappelijk kwetsbare doelgroepen in een vormingsorganisatie te Kortrijk.

Hij is erkend gestalttherapeut bij de NVAGT en EAGT en werkt als zelfstandig therapeut in Izegem.

Gestalttherapeut, sofroloog, emdr-opleiding, opleiding interactiedrama en psychodrama, NVAGT-erkend, Gestalt Practioner in Organizations (GPO), EAGT-erkend.