Karolien Vermeiren

Karolien Vermeiren

Sinds 1997 combineert Karolien Vermeiren (°4/10/1974) haar werk als trainer/coach/coördinator/consultant met psycho-therapeutisch werk, dit in binnen- en buitenland (4 jaar Zimbabwe en 4 jaar Indonesië).
Geprikkeld door nieuwe uitdagingen ontstond een professioneel parcours waar ‘de mens’ en ‘hoe deze kan volfunctioneren’ het centrale thema was. 

Karolien is Master in de Pedagogische Wetenschappen. Ze volgde de 4 jarige Gestalttherapie Opleiding bij het IVC en is geaccrediteerd EMDR-practitioner. Ze volgde verschillende opleidingen zoals de Groepstherapie Opleiding (Focus on Emotion), een jaaropleiding Contextuele hulpverlening (UCLL), Coachen van Leidinggevenden (Rapunzel), werken met Complexe PTSD (Hélène Delucci, Integrativa),… .

In 1997 startte haar loopbaan binnen het project Suicidepreventie binnen de Centra Geestelijke Gezondheidszorg en bij Begeleid Wonen. Dit werk zette ze stop om te wonen en werken in Zimbabwe (2003-2007) en Indonesië (2007-2010). Telkens combineerde ze consultancy werk binnen verschillende NGO’s en onderwijs met therapeutisch werk.
Terug in Vlaanderen werkte ze als chat- en teamcoördinator bij Tele-Onthaal Vlaams-Brabant en Brussel en bouwde ze de groepspraktijk Baobab Therapie & Coaching uit.

Sinds november 2019 werkt ze binnen het IVC werken als trainer/coach binnen organisaties.