Pascale Clauws

Pascale Clauws

Pascale heeft haar zelfstandige praktijk als gestalt- en contextuele therapeut in Gent. Daar werkt ze ook als coach - vooral rond leiderschap en persoonlijke groei - en als adem/stemcoach, waarbij ze mensen ondersteunt in het zoeken naar hun lijfelijke kracht en richting.

Na 20 jaar ervaring in commercieel management en algemeen management in de retailsector gaf ze haar loopbaan een andere wending. Als consultant en trainer begeleidt ze nu al meer dan 15 jaar individuen, groepen en organisaties in onder andere organisatieontwikkeling, leiderschap, veranderings- en talentmanagement.

Rode draad in al haar werk is het samen verkennen van de weg naar vrijheid en heel-zijn.

Pascale studeerde af als filologe Germaanse talen. Daarna volgden verschillende langdurige opleidingen als coach (Coaching Square en Coaching&Co) en als adem/stemcoach (S. Wilfart), en verscheidene cursussen in HR management.

Zij volgde de gestaltopleiding bij het IVC en zal in 2021 haar opleiding als contextueel therapeut bij Balans, Artevelde Hogeschool Gent voltooien.

Zij is GPO gecertificeerd, erkend gestalttherapeut bij de NVAGT en gecertificeerd in LEA (360°), MRG – MBTI – Insights – OPQ.