Jan Standaert

Jan Standaert

'Leren is beseffen dat alles met elkaar verbonden is in een voortdurend proces van worden'

Jan Standaert werkte als therapeut met mensen met levensvragen en –moeilijkheden gedurende 7 jaar in een algemeen ziekenhuis.  Hij stuurde er een team aan van therapeuten, begeleidde meer dan 100 studenten in opleiding en was zowel promotor als examinator van proefschriften in 3 vlaamse hogescholen voor paramedisch onderwijs. 

Hij volgde aan het IVC de opleiding tot Gestalttherapeut en de opleiding in het ‘leiden van groepen’. 

In 1987 trad hij in vast dienstverband bij het IVC.  Eerst als staflid van de therapie opleiding, maar al vlug werd jan verantwoordelijke voor alle projecten onder de vorm van consultancy en trainingen in zowel de profit als not for profit organisaties. Vanaf 1998 nam Jan de directiefunctie waar.

Aan het Cleveland instituut ( USA)volgde Jan de 2-jarige internationale opleiding ‘Gestalt Approach to Organisations and System Development’, dit naast vervolmakingscursussen aan het’ Cape Cod’ instituut onder supervisie van Ed Nevis.

Aan het Hellinger instituut volgde hij de opleiding rond ‘systemisch adviseren’.

Jan zetelt als ‘Gestalt practitioner in Organsations’ (GPO) in het bestuur van de europese Gestalt vereniging.

Grad. Menswetenschappen, opleiding Gestalttherapie, Voortgezette Training Leidinggeven, opleiding Gestalt approach to organisation and system development – Nevis, Gestalt institute of Cleveland, Gestalt Practioner in Organizations (GPO), EAGT-erkend.