Frank Van Mierlo

Frank Van Mierlo

Staflid GTO
'Leren is je creativiteit inzetten om telkens weer nieuwe antwoorden te vinden op uitdagingen van het leven.'

Frank Van Mierlo (°18/03/’56) is licentiaat medisch sociale wetenschappen en gezondheidsbeleid.

Daarna volde hij de opleiding tot gestalttherapeut in het IVC, en de opleiding voortgezette training voor leidinggevenden. (VTLG)

Als specialisatie volgde hij in de Verenigde Staten de opleiding” gestalttherapy with intimate systems” aan het Gestalt International Study Center in Cap Cod. Internationaal volgde hij bijscholingen bij J. Zinker, S. Nevis, G. Wheeler, Kepner, J. Melnick en S. Backmann.

De systeemtheorie en contextuele therapie inspireerde zijn werk als gestalttherapeut en coach, wat maakt dat hij de masterclass opleiding in contextual therapy volgde bij Y. Nagy.

Hij was mede grondlegger van de leerschool voor contextuele hulpverlening “leren over leven”.

Zijn werk als gestalt – en contextuele opleider vulde hij aan met een opleiding familieopstellingen bij Judith Hemming. Hij volgde verschillende bijscholingen bij Bert Hellinger,  Gunthard Weber , Hunter Beaumont, Ursula Francke en Daan Van Kampenhout, International Training for Gestalt Supervisors in Italië.

Hij startte zijn loopbaan als therapeut in een psychiatrische afdeling aan het universitair ziekenhuis Antwerpen. Momenteel heeft hij een zelfstandige praktijk als contextuele trainer/supervisor.

Hij werkt zowel in de therapeutische programma’s als in trainingen voor bedrijven binnen het IVC.

Als mede-auteur van het boek “leren over leven in loyaliteiten”  heeft hij een bijdrage geleverd om het contextuele gedachtengoed meer kenbaar te maken in het Nederlandstalige gebied.

Hij is erkend lid als gestalttherapeut/supervisor/leertherapeut bij NVAGT/EAGT en erkend Gestalt Practitioner in organisations (GPO). Vanuit het systeemdenken is hij erkend lid als systeemtherapeut/supervisor/leertherapeut bij BVRGS.