Wendy Paesen

Wendy Paesen

Wendy is Bachelor Maatschappelijk Assistent en deed haar eerste werkervaring op in een vrouwen- en mannenopvangcentrum en een vluchtelingenproject.
Sinds 2004 tot op heden werkt ze als drughulpverlener en later ook als psychotherapeut in een therapeutische gemeenschap voor mensen met afhankelijkheidsproblemen in Genk. Hier volgde ze een tweejarige opleiding tot gespecialiseerd drughulpverlener en behaalde daarnaast het diploma van Pedagogische Bekwaamheid (lerarenopleiding).
 
Vervolgens volgde ze de vierjarige opleiding gestaltpsychotherapie aan het IVC te Kortrijk. Zowel individuele- als groepstherapie behoren intussen tot haar vakgebied en haar therapeutische benadering als gestaltpsychotherapeut wordt onder andere aangevuld met stromingen zoals:  lichaamsgerichte therapie, contextueel werken, mindfulness.

De laatste jaren verdiepte ze zich in traumaverwerking. Momenteel volgt ze de opleiding EMDR-practitioner die ze binnenkort zal afronden.
 
Wendy werkt tevens deeltijds als zelfstandig psychotherapeut bij een multidisciplinaire groepspraktijk in Pelt.

Haar aandacht gaat uit naar de beleving, de beweging en de houding van het lichaam; deze is ontstaan uit het beoefenen van dans en yoga.  Wandeltherapie daarentegen ontsprong uit de samenvloeiing van ervaring als psychotherapeut en het begeleiden van groepswandelingen.