title lines
biografie van

Riane Malfait

'Nieuwe relationele vaardigheden ontwikkelen om moeilijke of vastgelopen situaties op een creatieve manier aan te pakken.'

Riane Malfait (°28/10/1957) is afgestudeerd aan de KUL als Licentiaat Lichamelijke Opvoeding en Gespecialiseerde zich in de Psychomotorische Therapie.

Daarna volgde ze de opleiding Posturale Integratie en de Advanced Training for Reichian Work in de school voor Body-mind Integration in Nederland. Gefascineerd door het lichaam als leidraad in psychotherapie, volgde ze de Gestalttherapieopleiding aan het IVC te Kortrijk en de opleiding Working with fysical process in Gestalttherapy aan het Gestaltinstitute in Cleveland (USA). Gedreven door dezelfde passie, volgde ze bijscholingen bij J. Kepner, J. Melnick en S. Backmann, G. Wollants en J. en S. Zinker.

Daarnaast volgde ze ook de International Training for Gestalt Supervisors aan het Istituto di Gestalt in Italië.

Riane startte haar loopbaan in het onderwijs en werkte daarna als zelfstandig therapeut en free lance medewerker van het IVC. Sinds 2000 is ze deeltijds vast medewerker van het IVC waar ze als staflid van de GTO-opleiding en trainer van de bio-energeticagroepen werkzaam is. Daarnaast heeft ze een zelfstandige praktijk als therapeut/supervisor in Ieper.

Ze is erkend lid als gestalttherapeut/supervisor/leertherapeut bij de NVAGT en EAGT. Na het volgen van vele congressen, was ze in 2012 mede-organisator van het Gestaltcongres van de NVAGT.

Publicaties

  • 1988 Dynamisch ontspannen, ACCO, Leuven.
  • 2001 De plaats van het lichaam in de Gestalttherapie, art. in het tijdschrift voor Gestalttherapie, jaargang 8.
  • 2003 Creatief aanpassen: een lichamelijk proces, art. in het tijdschrift voor Gestalttherapie, jaargang 10.
  • 2004 Spiritueel zijn: verbonden zijn met de wereld, art. in het tijdschrift voor Gestalttherapie, jaargang 11.
  • 2005 Het lichaam als leidraad, art. in het tijdschrift voor Gestalttherapie, jaargang 12.
  • 2009 Het lijfelijk weten, Praktijkboek Gestalt, Deel 1, Hfdst 2, pp 39-51, de Tijdstroom.
  • 2009 The body as a guide, Gestaltjournal of Australia & New Zealand,Vol. 6, N°1

Solliciteer spontaan 

Wil je deel uitmaken van het IVC netwerk en wil je mensen helpen ontplooien in hun proces naar groei en zelfrealisatie? Heb je interesse om deel uit te maken van een ambitieus team? Solliciteer dan spontaan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.