title lines
biografie van

Claude Vandevoorde

Claude Vandevoorde studeerde sociale agogiek, theologie en relgiewetenschappen (optie sociale filosofie) aan de KULeuven, conflictwetenschappen & mediation aan de IUKB Sion (universiteit Lausanne).  Hij volgde een postgraduaat bemiddeling in familiale zaken (KULeuven) en bemiddeling in arbeidsrelaties (Mediv).  Claude engageerde zich op een jarenlange leerweg in initiatische therapie, lichaamtherapie en zenmeditatie aan het Dürckheim zentrum in Todtmoos-Rütte (Zwarte Woud - Duitsland) en volgde ook een 2-jarige opleiding contextuele hulpverlening (Balans vzw). Er volgden kortere opleidingen in existentiële psychotherapie, psychodrama, voice dialogue, werken met de animal soul, systemisch werk obv karakterstrucuren en geweldloze communicatie.  De vierjarige opleiding tot experiëntieel gestaltpsychotherapeut werd voltooid aan het IVC in Kortrijk.

Claude werkte in diverse sectoren van het welzijns- en vormingswerk (straathoekwerk, detentie, drughulpverlening, ziekenhuismanagement, palliatieve zorg, herstelbemiddeling, zorgethisch leren) en was een aantal jaren wetenschappelijk- en projectmedewerker aan de KULeuven rond rouw, herstel- en verzoeningsprocessen. Hij werkt momenteel deeltijds als docent op de Vives hogeschool, studiegebied sociaal-agogisch werk.  Verder is hij deeltijds actief in een groepspraktijk voor psychotherapie als individueel therapeut, relatietherapeut en bemiddelaar. Sedert het voorjaar 2020 is hij trainer aan het IVC binnen de opleiding gestaltpsychotherapie.

Hij is NVAGT erkend Gestalttherapeut, bestuurslid van de VBEGP (Vlaamse Beroepsvereniging voor Experiëntiële Gestaltpsychotherapie) en lid van de Kamer voor Ethische Vraagstukken (KEV) van de NVAGT.

Claude is gefascineerd door de existentiële dieptedimensie van levensthema’s, de esthetiek van verstilling en het creatieve contact tussen persoon, natuur en cultuur.

Solliciteer spontaan 

Wil je deel uitmaken van het IVC netwerk en wil je mensen helpen ontplooien in hun proces naar groei en zelfrealisatie? Heb je interesse om deel uit te maken van een ambitieus team? Solliciteer dan spontaan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.