title lines
biografie van

Wendy Paesen

Wendy is Bachelor Maatschappelijk Assistent en deed haar eerste werkervaring op in een vrouwen- en mannenopvangcentrum en een vluchtelingenproject.
Sinds 2004 tot op heden werkt ze als drughulpverlener en later ook als psychotherapeut in een therapeutische gemeenschap voor mensen met afhankelijkheidsproblemen in Genk. Hier volgde ze een tweejarige opleiding tot gespecialiseerd drughulpverlener en behaalde daarnaast het diploma van Pedagogische Bekwaamheid (lerarenopleiding).
 
Vervolgens volgde ze de vierjarige opleiding gestaltpsychotherapie aan het IVC te Kortrijk. Zowel individuele- als groepstherapie behoren intussen tot haar vakgebied en haar therapeutische benadering als gestaltpsychotherapeut wordt onder andere aangevuld met stromingen zoals:  lichaamsgerichte therapie, contextueel werken, mindfulness.

De laatste jaren verdiepte ze zich in traumaverwerking. Momenteel volgt ze de opleiding EMDR-practitioner die ze binnenkort zal afronden.
 
Wendy werkt tevens deeltijds als zelfstandig psychotherapeut bij een multidisciplinaire groepspraktijk in Pelt.

Haar aandacht gaat uit naar de beleving, de beweging en de houding van het lichaam; deze is ontstaan uit het beoefenen van dans en yoga.  Wandeltherapie daarentegen ontsprong uit de samenvloeiing van ervaring als psychotherapeut en het begeleiden van groepswandelingen.

Solliciteer spontaan 

Wil je deel uitmaken van het IVC netwerk en wil je mensen helpen ontplooien in hun proces naar groei en zelfrealisatie? Heb je interesse om deel uit te maken van een ambitieus team? Solliciteer dan spontaan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.